dijous, 23 de setembre del 2010

DEBAT: COLONIES 2010-11. QUE FAREM DAVANT LA CIRCULAR DEL CLAUSTRE DE MESTRES?

Davant de la circular del Claustre de Mestres, cancel•lant majoritàriament les Colònies per aquest curs 2010-11 la Junta del Ampa ha obert un intens debat, com ens consta que hi es entre les famílies.
Des del Ampa hem rebut amb decepció, i molta preocupació, aquesta decisió unilateral del Claustre de professors de suprimir les colònies, per aquest curs, una decisió molt contraria al Projecte Educatiu del Centre.
Discrepem totalment del fons de les motivacions que expliciten, i sobre tot en la forma de transmetre-ho, als alumnes abans que a les famílies. Transmeten un contravalor de resignació davant de l'adversitat i l’ intransigència, molt contrari al del esforç per superar dificultats, i transformar la realitat en positiu, que hauria de ser el nostre camí conjunt.
Es per tot així, que l'Ampa emetrà una CARTA OBERTA al Claustre de Mestres, perquè reconsiderin aquesta decisió unilateral i tant contrària als interessos i objectiu comuns.

Obra en aquest bloc, un espai de debat per rebre les opinions de pares/mares sobre aquest fet. I us anima a compartir les vostres impressions.

Convocarà l'Assemblea General Ordinària, incloent aquest punt de debat per obrir-se a propostes dels associats per resoldre positivament aquesta situació.

Hem de treballar, per poder reconduir la situació, i si no fos possible, assumir nosaltres la responsabilitat, per poder demostrar als nostres fills, el valor de la no resignació davant de realitats negatives, i la lluita per transformar en positiu i col•lectivament qualsevol adversitat que la vida ens presenti.

Us animem a participar i fer ric aquest debat aportant els vostres comentaris.
Jordi Ollé.
Presd. Junta del Ampa MMC

3 comentaris:

Oscar Ribas ha dit...

Reflexió sobre l’escrit de data 22 de Setembre del claustre de mestres.
Ha quedat sobradament demostrat que les reivindicacions com les vagues, afecten molt poc a la classe política, i pel contrari, es transformen en un gran problema pels ciutadans d’a peu, que en definitiva en som els afectats. És com si tiréssim pedres al cel per espantar els ocells amb poca incidència, i al capdavall les pedres ens tornessin a caure al cap. En el cas que ens ocupa, els que en surten perdent son els nens i amb això no n’estic d’acord. En les reivindicacions dels adults, mai haurien de sortir afectats els nens. Tant pel que respecte als pares com als professors, cal recordar que hi ha moltes formes de reivindicar. Una d’elles, i probablement la més important, la tindrem a les nostres mans el proper 28 de novembre. Donat que la queixa que es manifesta en el escrit del claustre, es la manca d’atenció per part de la Conselleria, potser que mirem de canviar el qui estigui al capdavant de la Conselleria.
Personalment, no m’agradaria que els meus fills recordessin que el curs 2010-2011 no varen a anar de colònies o varen deixar de fer certes activitats, per reivindicar una millora en el projecte educatiu, quant aquestes activitats justament formen part de la seva educació.
Aprofitant que hi havia una certa queixa generalitzada en les dates de les colònies a principis de curs, penso que des de l’AMPA hauríem de proposar de fer unes colònies a final de curs, encara que siguin més senzilles, i no deixar perdre aquesta activitat que pels nens representa una experiència de convivència molt interessant per la seva formació.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Deia en un comentari en un altre entrada, que reprodueixo aquí per centrar el debat un únic lloc:

La reflexió que jo em faig és que, si les colònies eren tan importants en la formació dels nostres fills, com pot ser que les facin servir de moneda de canvi per aconseguir o per mantenir la jornada intensiva al juny?

On queden els plantejaments pedagògics?

Amb aquesta actitud i batalla entre els mestres i el Departament d'Educació, qui hi perd, i per dues bandes, ja que es queden sense jornada intensiva i sense colònies, són els nens.

Jordi Ollé ha dit...

Bon dia a tots i totes. La setmana passada, segons informació de premsa (AVUI 24-9-10), escoles del Maresme I Vallès Oriental, varen acordar aturar les mesures de pressió adoptades, amb la supressió de les colònies, donat que els Serveis Territorials, varen fer una oferta de diàleg. Estem pendents de la resposta definitiva de la nostra escola, en relació a aquesta possible treba. No tenim confirmació per part de la Direcció del Centre de la postura que prendràn. Restem a l'espera d'aquesta decissió, per adequar la nostra resposta.